Ingredientai
Gervuogės
100 g
Cukraus
50 g
Cukraus sirupas
2 šaukštas
Cukraus
40 g
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Baltasis šokoladas
50 g
Grietinės
300 ml
Cukraus
40 g
Žaliosios japoniškos arbatos „Matcha“ milteliai
0.5 šaukštelis
Baltasis šokoladas
50 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Uogos:
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite uogas, cukrų ir sirupą. Virkite 1 minutę. Uogienę išpilstykite į 4 stiklines. Palikite atvėsti.
1 sluoksnis:
Grietinėlę, želės cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite kapotą šokoladą ir palikite atvėsti. Atsargiai užpilkite ant uogienės ir palaikykite šaldytuve, kol sustings.
2 sluoksnis:
Grietinėlę ir želės cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite smulkintą šokoladą ir pusę šaukštelio žaliosios japoniškos arbatos miltelių. Palikite atvėsti. Atsargiai išpilstykite į visas keturias stiklines. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Papuoškite kapotu baltuoju šokoladu.