Ingredientai
Maltos vištienos
300 g
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Bulvių
3 vnt.
Ievagrybių
7 vnt.
Žirneliai
1 sauja
Šparaginių pupelių
1 sauja
Sultinio milteliai
2 šaukštelis
Miltų
1 šaukštas
Grietinės
2 šaukštas
Porcijos: 5
Švelnaus skonio vištienos sriubai neliksite abejingi. Ji kvapni, soti ir maistinga. Patiekite vištienos sriubą pagardinę grietine ar jogurtu.
Gaminimo eiga
1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite virti į vandenį.
2. Kai užvirs, nupilkite vandenį su putomis, užpilkite švaraus vandens ir vėl pastatykite virti.
3. Suberkite žalius žirnelius, smulkiai pjaustytas bulves, morkas, šparagines pupeles.
4. Įberkite vištienos sultinio.
5. Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir suberkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą. Kelias minutes apkepkite, įberkite miltų ir maišant pakepkite.
6. Įdėkite grietinės ir išmaišykite.
7. Grybus supilkite į sriubą ir išmaišykite.
8. Virkite vištienos sriubą, kol mėsa bus minkšta.