Ingredientai
Kiaušiniai
7 vnt.
Cukraus
300 g
Vanilės ekstraktas
0.5 šaukštelis
Baltojo vyno actas
1 šaukštas
Cukraus
2 šaukštas
Maskarponės sūris
200 g
Mėlynės
4 sauja
Gaminimo eiga
Į dubenėlį su kiaušinių baltymais įdėkite žiupsnelį druskos ir išplakite.
Palaipsniui dėkite cukrų, actą ir vanilę.
Masę plakite iki standžių putų.
Orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių karščio.
Ant kepimo skardos dėkite kepimo popierių ir ant jo formuokite norimo dydžio morengus.
Orkaitėje kepkite 50 minučių.
Iškeptų morengų iškart netraukite iš orkaitės, bet pravėrę orkaites dureles, leiskite jiems gerai atvėsti.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Įmaišykite maskarponę.
Kremą sukrėskite į kulinarinį maišelį ir užspauskite ant morengų.
Viršų gausiai apiberkite nuplautomis ir nusausintomis mėlynėmis.