Ingredientai
Agurkai
1.5 kg
Česnako
9 skiltelė
Krapai
4 sauja
Krienai
3 vnt.
Kvapieji pipirai
15 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
3 šaukštas
Vandens
6 puodelis
Porcijos: 10
Rinkitės mažesnius agurkus.
Gaminimo eiga
1. Agurkus gerai nuplaukite, nupjaukite viršūnėles.
2. Krapus su stiebais supjaustykite kiek smulkiau.
3. Krienų šaknis gerai nuplaukite ir supjaustykite smulkiau.
4. Česnakus nulupkite, nuplaukite ir sutraiškykite peilio plokštuma.
5. Į sterilius stiklainius pridėkite agurkėlių taip, kad liktų ketvirtadalis laisvos vietos viršuje.
6. Berkite pipirų žirniukų, česnakų, sudėkite krapus ir krienus.
7. Virintame drungname vandenyje ištirpinkite druską ir tirpalu užpilkite agurkus.
8. Uždenkite švariu dangteliu. Parą palikite pastovėti kambario temperatūroje. Dėkite į šaldytuvą savaitei ir galėsite ragauti pirmuosius agurkus.