Ingredientai
Miltų
300 g
Sviestas
200 g
Cukraus
150 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Varškė
500 g
Kondensuotas pienas
1 indelis
Kiaušiniai
3 vnt.
Krakmolas
1 šaukštas
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Porcijos: 10
Šis pyragas su varške mėgiamas dėl trapumo ir minkštumo derinio. Trapi išorė ir palaimingas kvapnus varškės įdaras kuria tobulą desertą. Tokį varškės pyragą negėda ir svečiui paduoti.
Gaminimo eiga
* Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu.
* Po truputį įmaišykite miltus su kepimo milteliais.
* Gerai išminkykite. Jei tešla kimba prie rankų, įberkite dar miltų.
* Tešlą padalinkite į dvi dalis - didesnę ir mažesnę. Susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai-dviem į šaldytuvą.
* Varškę ištrinkite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite krakmolą.
* Didesnį gabalą tešlos sutarkuokite burokine tarka į sviestu išteptą formą ir tolygiai paskirstykite.
* Supilkite įdarą.
* Ant viršaus tolygiai sutarkuokite mažesnį tešlos gabalą.
* Kepkite varškės pyragą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.