Ingredientai
Miltų
100 g
Grikių miltai
100 g
Sviestas
100 g
Vandens
5 šaukštas
Cukraus
0.5 šaukštelis
Obuolių acto
1 šaukštelis
Pjaustyti pomidorai
5 vnt.
Bazilikai (žali)
0.5 šaukštelis
Fetos sūris
100 g
Česnako
4 skiltelė
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite miltus su druska ir cukrumi.
2. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų ir delnų, kol pasidarys sviestiniai trupiniai.
3. Supilkite vandenį, actą ir suminkykite tešlą.
4. Iškočiokite į didelį blyną.
5. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos blyno vidurio - tegul kraštai lieka neuždengti, juos reikės užlenkti.
6. Pomidorus pabarstykite pipirais ir bazilikais.
7. Fetą sutrupinkite ir sumaišykite su išspaustu česnaku.
8. Fetą užbarstykite ant pomidorų. Ant viršaus užšlakstykite aliejaus.
9. Užlenkite tešlos kraštus ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
10. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.