Ingredientai
Moliūgai
400 g
Bulvių
3 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
4 skiltelė
Lydytas sūrelis
5 šaukštas
Kepintos moliūgų sėklos
1 sauja
Batono skrebučiai
2 sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais.
2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą.
3. Suberkite išspaustus česnakus ir kepkite, kol svogūnai kiek pagels.
4. Suberkite moliūgus ir išmaišius kepkite toliau.
5. Bulves nuskuskite, supjaustykite ir sudėkite į vištienos sultinį virti.
6. Į puodą suberkite apkeptus moliūgus su svogūnais.
7. Virkite kol daržovės suminkštės. Jei reikia, pagardinkite druska.
8. Sutrinkite elektriniu trintuvu, įdėkite sūrio ir maišykite, kol šis ištirps.
9. Virkite dar 2-3 minutes.
10. Patiekiant pagardinkite keptuvėje skrudintomis moliūgų sėklomis ir batono džiovintais kubeliai.