Ingredientai
Miltų
2 stiklinės
Sviestas
120 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
0.5 stiklinės
Didelės tarkuotos morkos
2 stiklinės
Kepimo milteliai
2 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Graikiniai riešutai
3 šaukštas
Lazdyno riešutai
4 šaukštas
Razinos
4 šaukštas
Baltasis šokoladas
100 g
Maskarponės sūris
5 šaukštas
Porcijos: 10
Labai skanus morkų pyragas.
Gaminimo eiga
1. Morkas smulkiai sutarkuokite.
2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, muskatu, kardamonu ir cinamonu.
3. Sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.
4. Suberkite morkas, tarkuotą apelsino žievelę ir išmaišykite.
5. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir smulkiai kapotus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite.
6. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
7. Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50-55 minutes.
8. Kol kepa, paruoškite kremą. Ištirpinkite šokoladą ir išsukite su maskarponę.
9. Kremą tepkite dar ant gerokai šilto pyrago.