Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.

Gaminimo eiga

1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite aliejuje, kol apskrus kartu su pjaustytais pievagrybiais.

2. Suberkite kartu su likusiu aliejumi keptuvėje į puodą ir apibarstykite druska ir pipirais.

3. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytais svogūnais ir paprikomis, kol gražiai apskrus.

4. Suberkite ant keptos kiaulienos ir apibarstykite druska ir pipirais.

5. Uždėkite per pusę perpjautas česnakų galvas (nuimkite tik sausas luobeles ir nuplaukite).

6. Supilkite kelis kartus šaltame vandenyje perplautus ryžius.

7. Užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ryžius per 2 pirštus.

8. Pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai pjaustytomis kalendromis.

9. Puodą uždenkite ir pašaukite valandai į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

10. Plovą sumaišykite ir patiekite su raugintais agurkais.

Skanaus!