Ingredientai
Bulvių
1 kg
Aliejaus
50 ml
Raudonėliai (džiovinti)
2 šaukštelis
Didelių raudonųjų svogūnų
1 vnt.
Parmezano sūris
150 g
Sviestas
1 šaukštas
Česnako
4 skiltelė
Porcijos: 4
Šiam receptui itin tinka mažytės bulvytės.
Gaminimo eiga
1. Bulves nuskuskite ir jei jos labai mažos, perpjaukite pusiau. Jei didesnės, pjaukite į keturias ar šešias dalis.
2. Apšlakstykite aliejumi, suberkite išspaustą česnaką, druską ir džiovintus raudonėlius.
3. Gerai išmaišykite.
4. Suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną ir labai smulkiai pjaustytą svogūną. Gerai išmaišykite.
5. Bulves berkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Tolygiai paskleiskite.
6. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
7. Ant viršaus apšlakstykite ištirpintu sviestu ir patiekite.