Šis receptas puikiai tiks dienoms be mėsos. Vegetarų dievinami avinžirniai mums dovanoja krūvą B grupės vitaminų, taip pat – kalcį, magnį bei fosforą. Todėl, kiekvienas šio patiekalo kąsnis – vertingas. Patiekalo netikėtumu tampa trintos bulvės su aguonomis. Jei mėgstate itin tradicinę, „mėsinę“ virtuvę, šis patiekalas jus nustebins.

Gaminimo eiga

1. Susmulkinkite avinžirnius trintuvu.

2. Svogūnus ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau, sumaišykite su avinžirnių pasta, sudėkite morkas, citrinų sultis, sojų padažą, džiūvėsėlius, muskato riešutą ir kruopščiai išmaišykite.

3. Suformuokite nedidelius kotletukus ir išvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite su augaliniu aliejumi 5-7 min. iš kiekvienos pusės.

4. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite į tyrelę, suberkite aguonas ir išmaišykite.

5. Kotletus patiekite su tyrele.

Rekomendacijos:
Norint, kad tyrelė būtų skanesnė bei pikantiškesnė, paprastą pieną galima pakeisti migdolų pienu.