Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į puodą įpilkite 100 ml vandens. Suberkite į metalinį dubenį gabalėliais supjaustytą sviestą bei sulaužytą pienišką šokoladą ir, lėtai maišydami, ištirpinkite juos, įstatę dubenį į vandens vonelę. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palaukite, kol masė atvės.
2. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava.
3. Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir supilkite paruoštą mišinį į dubenį su miltais.
4. Pupeles suberkite į šokolado masę.
5. Išpilstykite tešlą į formeles, išteptas sviestu, ir pakepkite 25 minutes įkaitintoje iki 180 °С orkaitėje.
6. Iškeptą braunį papuoškite graikinių riešutų puselėmis ir patiekite su vanilinių ledų kamuoliukais, apibarstę tarkuota apelsinų žievele.
Rekomendacijos:
Norėdami, kad iškepusį pyragą arba tortą būtų galima lengvai ištraukti iš formelės, reikia neištraukiant kepinio iš formelės pastatyti jį ant šalto šlapio rankšluosčio. Iškepusį pyragą iš karto išnešti į vėsią vietą nereikia, nes jis gali sukristi.
Tam, kad patiekiami ledų kamuoliukai nesiridentų lėkštėje, galima po jais įpilti šiek tiek plaktos grietinėlės. Tuomet jie lėčiau tirps.