Ingredientai
Varškė
500 g
Cukraus
1 stiklinė
Kiaušiniai
5 vnt.
Sviestas
5 šaukštas
Razinos
1 sauja
Malti džiūvėsėliai
3 šaukštas
Cinamono
0.5 šaukštelis
Porcijos: 6
Ieškantiems sveikesnio recepto tiks šis – varškės apkepo be manų kruopų. Minkštas, purus ir labai skanus. Varškės apkepo be manų patiekite su mėgiama uogiene, grieteine ar graikišku jogurtu.
Gaminimo eiga
1. Minkštą sviestą ištrinkite su varške.
2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Baltymus iki standžių putų.
3. Į varškę supilkite išplaktus trynius, išmirkytas razinas, maltus džiūvėsius, cinamoną ir gerai išmaišykite.
4. Įmaišykite baltymus.
5. Masę sukrėskite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą.
6. Kepkite apkepą 40-50 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.