Ingredientai
Grikių miltai
2 stiklinė
Vandens
2 stiklinė
Varškė
300 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Sviestas
75 g
Malti džiūvėsėliai
1 šaukštas
Cukraus
1 šaukštelis
Kmynai
2 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Grikių miltus užpilkite verdančiu vandeniu, įmaišykite trečdalį sviesto ir palikite, kad atvėstų.
2. Varškę ištrinkite su likusiu sviestu, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, kmynų, džiūvėsėlių, cukraus ir gerai išmaišykite.
3. Imkite gabaliuką tešlos (apie du šaukštus) išplokite, per vidurį dėkite varškės, užlenkite kraštus ir kiek suplokite.
4. Kepkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.