Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Įkaitinti orkaitę iki 220°C. Pasiruošti maždaug 15 keksiukų formelių.

2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu, kvapiaisiais pipirais, druska ir pekano riešutais, iki kol masė taps vientisa.

3. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakti kiaušinius su klevų sirupu, aliejumi, obuolių tyre ir vanile.

4. Supilti vidutinio dubens turinį į didįjį dubenį, permaišyti kelis kartus, tuomet sudėti tarkuotus ar pjaustytus obuolius. Viską gerai išmaišyti.

5. Šaukštu išdėlioti masę į keksiukų formeles (dėti tešlą iki pat formelių viršaus).

6. Dėti keksiukus į orkaitę ir kepti 5 min 220°C temperatūroje, tuomet sumažinti temperatūrą iki 170 °C ir kepti dar 18 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikrinti įsmeigiant medini pagaliuką – jis turėtų likti sausas.

7. Išėmus keksiukus būtinai leisti jiems atvėsti 10 minučių.
Patarimas: laikant keksiukus šaldytuve, geru skoniu galima mėgautis net 5 dienas!

Skanaus!