Šokoladiniai sausainiai, kuriems negalės atsispirti bent kiek saldėsius mėgstantis smaližius.

Gaminimo eiga

1. Sviestą ištirpinti, supilti cukrų, kiaušinį ir gerai išmaišyti.

2. Miltus sumaišyti kartu su kepimo mieteliais, į sviesto ir cukraus masę suberti kakavą, įpilti vanilės ekstraktą ir romą arba romo esenciją, viską išmaišyti.

3. Į masę po truputį suberti miltų ir kepimo miltelių mišinį, išmaišius sudėti ir gabalėliais smulkintą šokoladą, gerai išmaišyti. Tešla nebus skysta.

4. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir sukrėsti tešlą ant jos – po vieną kupiną valgomąjį šaukštą. Kad būtų lengviau dėlioti sausainius, prieš kabinant tešlą, galima šaukštą pamirkyti vandenyje.

5. Kepti karštoje 180–200 ⁰C orkaitėje apie 10–15 minučių.

6. Išimti su grotelėmis, leisti atvėsti, kol sukietės.

Skanaus!