Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Sviestą pašildykite, bet neištirpinkite. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi, tuomet išplakite su sviestu iki tol, kol masė taps baltos spalvos.
2. Į sviestą sudėkite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinio - sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į keksiukų formeles.
4. Į keksiukų masę galima įberti razinų, riešutų, cukatų (po 50 g), tokiu atveju reikia berti mažiau miltų į pačią tešlą (berti 250 g).
5. Keksiukus kepti 190 C apie 20-25 min.
6. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, suberkite pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa. Įpilkite citrinos sulčių.
7. Nedidelį kiekį maistinių dažų ištirpinkite vandenyje (1 a. š.) ir supilkite į baltymų masę, išmaišykite, jei spalva per šviesi, pakartokit.
8. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.