Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Ruošiame torto pagrindą

1. Sviestą sutarkuokite su burokine tarka arba smulkiai supjaustykite.

2. Į miltus suberkite kepimo ir kakavos miltelius bei susmulkintą sviestą. Maišykite, kol gausite trupininę masę.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų. Trupinių masę suberkite į kiaušinių masę. Viską išplakite iki vientisos masės.

4. Masę sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.

5. Biskvitui iškepus, leiskite atvėsti, vėliau sutrupinkite pirštais.

6. Trupinius berkite į torto formą (20 cm skersmens), subertus trupinius būtinai prispauskite prie formos pagrindo. Šiek tiek biskvito trupinių galite palikti torto šonams apibarstyti.

7. Kad biskvitas būtų drėgnas, pašlakstykite sirupu. Galite naudoti jau paruošą sirupą arba pasigaminti jį patys (receptą rasite žemiau).

Sirupas: Į 100 ml virinto vandens įpilkite 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. citrinos sulčių, viską išmaišykite - gausite saldžiarūgštį sirupą.

Triufelių skonio įdaras

8. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Mascarpone sūrį sudėkite į plaktą grietinėlę ir šaukštu išmaišykite iki vientisos masės, supilkite romą.

9. Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ir supilkite į grietinėlės masę. Viską išmaišę, pilkite ant biskvito, tolygiai paskirstykite. Tortą palikite šaldytuve porai valandų arba palaikykite pernakt.

10. Išimkite iš formos ir pabarstykite kakavos milteliais. Šonus galite pabarstyti biskvito trupiniais.

Skanaus!