Ingredientai
Avinžirniai
200 g
Grikių miltai
2 šaukštas
Avinžirnių miltai
3 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Ciberžolė
0.5 šaukštelis
Kuminai
0.5 šaukštelis
Vandens
500 ml
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Porcijos: 4
Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo. Kepsnelius galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip suvožtinius ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru. Už receptą dėkojame L. Kozlovienei (Livinn.lt).
Gaminimo eiga
1. Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą.
2. Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti.
3. Palaipsniui pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis minkšta masė.
4. Masę uždengti ir palikti apie 30 min. brinkti.
5. Rankas sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar pavilgyti aliejumi.
6. Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus.
7. Po 35 min. kepsnelius apversti ir dar 5 min. palaikyti neišėmus iš orkaitės.