Jei atsitinka taip, kad mano namuose atsiranda didesnis, nei man reikalinga, šviežių bazilikų kiekis (pavyzdžiui, siuntinys iš tėvų daržo ar vazonėlis iš parduotuvės), visada gaminu pesto. Jo turėti labai patogu, nes galima laikyti šaldytuve sandariame indelyje kelias savaites arba užšaldyti ir panaudoti, kai prireiks.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

  1. Į maisto smulkintuvą dedame baziliką, česnaką, kedro riešutus, aliejų, druską ir pipirus. Viską sutriname iki vientisos masės.
  2. Į padažą įtarkuojame parmezano sūrio, išmaišome.

Pastabos:

  • Jei vengiate pieno produktų ar norite veganiško pesto – tiesiog nedėkite parmezano sūrio.
  • Jei norite pigesnio ir paprastesnio pesto – kedro riešutus keiskite saulėgrąžomis.
  • Jei turite kitokių žalumynų ar per mažai bazilikų – drąsiai maišykite. Puikiai tinka įvairūs žalumynai – krapai, petražolės, dilgėlės ir pan.