Kukurūzų burbuolės – tikras vasaros atradimas. Jas pasigaminti labai paprasta: įmeti į verdantį, nesūdytą vandenį, paverdi maždaug 6 minutes, ištrauki ir nelaukęs, kol atvės, pabarstai druska bei pagardini gabalėliu sviesto. Burbuolės – puikiausias garnyras, tarkim, prie vištienos suktinuko.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

  1. Pirmiausia reiktų pasiruošti įdarą: svogūną susmulkinti ir suberti į įkaitusią keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir sviesto (niekada nieko nekepu tiesiog ant sviesto, kadangi jis greitai dega – geriau įpilti labai nedaug aliejaus ir tuomet ant jo dėti sviestą, o tada jau kažką kepti). Kai svogūnai suminkštėja, sumesti ir susmulkintus špinatų lapus, apibarstyti druska ir pipirais. Viską kepti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes ir prieš baigiant įtarkuoti truputį citrinos žievelės, tik tam, kad suteiktų lengvą citrinų aromatą.
  2. Į įdarą galima įdėti ir šaukštą džiovintų pomidorų pesto (šį kartą nedėjau, panaudojau jį kaip padažą) arba tiesiog saulėje džiovintų pomidorų.
  3. Įdaras padarytas, reiktų jį padėti į šoną, kad atvėstų ir tuo metu pasiruošti vištą. Krūtinėlę išskleisti perpjovus skersai, tik ne iki galo. Padaryti ploną „blyną“ ir truputėlį pamušti per maistinę plėvelę, kad išsilygintų storis. Su šlaunelių mėsa taip pat, tik nereikia nieko perpjauti, tiesiog plokščiai išmušti. Mėsą švelniai pabarstyti druska ir pipirais ir padėti ant gabalo maistinės plėvelės. Į vieną išmušto „blyno“ šoną dėti įdaro ir nuo to paties šono sukti į ritinį padedant maistinei plėvelei (kaip sušius). Susukti reikia kietai. Jei galai nesilaiko, juos surišti siūlu. Štai ir suktinukas! Dėti jį į švelniai verdantį vandenį (ne kunkuliuojantį) ir taip švelniai verdant palikti apie 15 minučių.
  4. Dabar galima aptvarkyti visus maistinės plėvelės gabalėlius, kurie voliojasi aplinkui ir likus kokioms 5 minutėms iki ištraukiant vištieną pasiruošti kukurūzą. Nulupus visus lapus ir siūlus nuo jo, įmesti į verdantį vandenį, į kurį dar galima įdėti šaukštelį cukraus. Pavirti 6 minutes ir ištraukus perpjauti pusiau (arba dideliam valgytojui galima duoti visą). Per tą laiką, aišku, nepamiršti ištraukti iš puodo suktinuko. Kol kukurūzas baigs virti, suktinukas gali truputį pravėsti – kad nebūtų taip karšta jį pjaustyti. Pjaustyti, beje, jį reiktų neišvyniojus iš maistinės plėvelės, taip neturėtų subyrėti.