Ingredientai
Jūsų mėgstamų meduolių
600 g
Jogurtas
600 g
Medaus (arba cukraus)
2 v. š.
Želatinos
1 v. š.
Šalto vandens
50 ml
Prinokęs bananas
4 vnt.
Gaminimo eiga
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Meduolius rankomis susmulkinkite.
3. Į jogurtą pilkite medų, viską gerai išmaišykite.
4. Želatiną pakaitinkite (bet neužvirkite), atvėsinkite ir labai pamažu įmaišykite į jogurto masę.
5. Paruoškite didelę (24 cm) kepimo formą. Į ją sluoksniais dėkite: meduolių trupinius (juos tvirtai paspaudžiu), jogurtą, riekelėmis pjaustytus bananus, meduolių trupinius, jogurtą ir bananus.
6. Šokoladą sutarkuokite ir juo apibarstykite tortą. Tortą dėkite nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną mėgaukitės burnoje tirpstančiu desertu, kuris niekada nepalieka abejingų.
Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.