Ingredientai
Gaminimo eiga
Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.
Saldžiųjų bulvių sriuba su keptais avinžirniais
Kaip gaminti:
- Dideliame puode įkaitinti aliejų. Suberti svogūną. Jį pakepti apie 4 min., suberti česnaką, imbierą. Maišant kepti apie 30 s.
- Suberti saldžiąsias bulves, morką, salierą, sultinio kubelį, įpilti vandens. Užvirinti, sumažinti temperatūrą iki žemos. Virti, kol daržovės suminkštės, apie 5-6 min.
- Su trintuvu sutrinti sriubą iki piurė. Supilti grietinėlę, pabarstyti, pipirais, druska. Sumaišyti. Uždengus dangtį palaikyti 5 min.
- Patiekti su avinžirniais, apibarstyti čili granulėmis.
- Avinžirniai: įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Dubenyje sumaišyti avinžirnius ir prieskonius. Juos suberti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Avinžirnius kepti apie 20-25 min. Po 10-12 min. avinžirnius pamaišyti mentele.
Patarimai:
Čili granulėmis apibarstyti prieš patiekiant sriubą. Šią sriubą pagaminti mums užtruko lygiai 22 minutes.
Receptu dalijasi tinklaraštis „Skanauk su Aušra“.