Ingredientai
Profesionalus virtuvės šefas Gian Luca šį kartą pasiūlė puikią idėją skaniai vakarienei ir įrodė, kad net tradicinė kiauliena gali būti patiekta įspūdingai. Jis iškepė kiaulienos išpjovą, įvyniotos į vytintą kumpį, medalionus bei pagardino juos orkaitėje karamelizuotais šalotiniais svogūnais.
Virtuvės šefas pasidalijo receptu, kaip teisingai iškepti kiaulienos išpjovą, kad mėsa nebūtų per sausa.
Gaminimo eiga
Svogūnus nulupti ir perpjauti išilgai per pusę. Išdėlioti perpjauta puse į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti kiekvieną puselę juoduoju balzaminiu actu. Tada užberti šviežio rozmarino lapelių, džiovinto česnako granulių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garais (arba pastačius apačioje keramikinį indelį su vandeniu) 15 minučių.
Išpjovą supjaustyti 2-3 cm storio riekelėmis – medalionais. Medalionų kraštus apsukti vytinto kumpio arba rūkytos šoninės juostelėmis, uždėti po 2 lapelius šalavijo ir sutvirtinti kulinariniu siūlu.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti pipirų grūdelius, įdėti sviestą ir likusius šalavijo lapelius. Tada sudėti kiaulienos medalionus ir gražiai apskrudinti iš abiejų pusių. Užpilti baltu vynu. Iš orkaitės išimti iškepusius svogūnus ir įdėti į ją penkioms minutėms mėsą.
Iškepusią mėsą patiekti su karamelizuotais svogūnais ir mėgstamu garnyru.
Skanaus!