Taip patiekta silkė tiks ne tik pietums Advento metu, bet ir Kūčių stalui.

Gaminimo eiga

1. Bulvę nuplaukite su šepetėliu ir supjaustykite piršto storio riekelėmis. Dėkite į karščiui atsparų indą su dangčiu. Pašlakstykite riebalais ir pabarstykite kmynais. Dėkite į 170 C laipsnių orkaitę. Kepkite, kol bulvės gražiai apskrus, bet neperkeps.

2. Orkaitėje kepkite ir neluptus burokėlius. Burokėliai turi likti traškūs. Kepkite tiek pat laiko, kaip ir bulves – apie 20 minučių. Iškepus, vos atvėsinkite ir nulupkite. Sudėkite supjaustytus burokėlius į virtuvinį kombainą su medumi, šviežiai spaustomis citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais ir susmulkinkite į mažus kubelius. Galima supjaustyti peiliu ir sumaišyti.

3. Ant iškepusių bulvių klokite susmulkintus burokėlius. Ant viršaus dėkite silkės gabaliukus, o į jos įpjautą kišenėlę įdėkite smulkintos kalendros. Vietoje jos galite dėti krapus, petražoles arba smulkintus svogūnus.