Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Perpjaukite citriną į 4 dalis ir dvi jos dalis dėkite į viščiuko vidų kartu su pjaustytu česnaku ir žaliųjų citrinų lapais. Įberkite Kajeno paprikų, maltos kalendros, prieskonių mišinio „Tom Kha“, druskos.
2. Po viščiuko oda pirštais padarykite „kišenes“, į kurias sudėkite sviesto gabalėlius. Dėkite jį į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 3. Iš šonų sudėkite česnako galvas. Apšlakstykite aliejumi. Viską apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Galite viščiuką surišti, kad jis atrodytų estetiškiau ir taip neišbėgtų sultys.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 170 C temperatūroje apie 30–40 minučių.
5. Supjaustykite persimoną ir mangą. Vaisius ir pomidorus dėkite į skardą aplink viščiuką. Kokosų pieną supilkite ant skardos dugno. Apibarstykite prieskonių mišiniu „Tom Kha“ ir kepkite apie 10–15 minučių.
6. Išnagrinėkite krevetes. Nusausinkite jas. Apibarstykite prieskonių mišiniu „Tom Kha“, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir palikite trumpam pasimarinuoti.
7. Krevetes dėkite ant apkepusių pomidorų ir vaisių. Vėl dėkite viską į orkaitę ir kepkite tol, kol krevetės paraus.
8. Papuoškite mėtomis. Tokiam viščiukui iš viso reikėtų kepti apie 1 val.
Alfo patarimai:
· Mangų ir persimonų nulupti nereikia.
· Vištieną galite patiekti su „basmati“ ryžiais arba kuskusu paskanintu mėtomis bei šviežiomis kalendromis.
· Jei matote, kad kuris nors viščiuko šonas labiau dega, pridenkite jį folija.