Ingredientai
„Iki“ duona „Saulėgrąža“
3 riekelės
Virti burokėliai
100 g
Silkės filė
1 vnt.
Majonezo
3 šaukštas
Raudonas svogūnas
0.5 vnt.
Citrinų sultys
0.2 vnt.
Vandens
50 ml
Želatinos
1 šaukštelis
Virti putpelės kiaušiniai
3 vnt.
Porcijos: 3
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi silkės pataluose receptu.
Gaminimo eiga
1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti 10 min.
2. Konditeriniu žiedu arba aukštomis apvaliomis sausainių formelėmis išspaudžiame duonos riekeles. Žiedo nenuimame.
3. Silkę supjaustome vienodo dydžio gabaliukais ir sudedame ant duonos apskritimų po lygiai. Ant viršaus dedame smulkintus svogūno kubelius.
4. Į trintuvą dedame burokėlius, majonezą ir išspaustas citrinos sultis, gardiname druska. Sutriname iki vientisos masės.
5. Išbrinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje ir pamažu supilame į burokėlių masę. Gerai išmaišome.
6. Šaukšto pagalba burokėlių tyrę supilame ant duonos su silke ir dedame porai valandų į šaldytuvą sustingti.
7. Puošiame virtu putpelės kiaušiniu ir žalumynų lapeliu.