Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Vyno actą, kalendrą, imbierą, česnaką ir aliejų sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Ir šiuo mišiniu ištrinkite ančiuką tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Tokį ančiuką palikite kambario temperatūroje 2–3 val. Vėliau uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš kepdami plėvelę nuimkite. Suriškite kulšeles ir su smeigtukais pritvirtinkite sparnelius, kad jie būtų prie ančiuko šonų.
3. Dėkite ančiuką, apdengtą iš viršaus folija, į orkaitę ir kepkite 155 °C temperatūroje apie 1 val 30 minučių.
4. Terijakio padažą sumaišykite su sezamo sėklomis, česnaku ir imbieru. Apkepus, išimkite ančiuką ir teptuku aptepkite šiuo padažu. Orkaitėje padidinkite temperatūtą iki 170 °C ir dėkite ančiuką atgal, kepkite apie 15 minučių. Taip ančiuką aptepkite 2 ar 3 kartus, kad iš viso ančiukas keptų ne trumpiau nei 2 valandas.
5. Šiaudeliais supjaustykite svogūnų laiškus, salierus, agurką ir mangą.
6. Terijakio padažą galite paskaninti apelsino žievele.
7. Tortilijas apkepkite keptuvėje, taip jos bus skanesnės.
8. Ant tortilijų dėkite padažą, supjaustytas daržoves, mangą, mėtas, kalendrą ir ančiuko gabalėlius.
Alfo patarimai:
- Taip kepti galite ir viščiuką.
- Baltojo vyno actą galite keisti ryžių ar obuolių actu.
- Ančiuką galite valgyti tiek su šiais blyneliais, tiek su įprastu garnyru: ryžiais, įvairiomis kruopomis ar šviežiomis salotomis.
- Iškeptą ančiuką supjaustykite ir pamirkyti padaže. Tokius gabalėlius galite dėti į tortilijas.