Ingredientai
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame Eglei ir tinklaraščiui Sveikas receptas.
Gaminimo eiga
1. Vandenyje užmerkite džiovintus baravykus, pamirkykite mažiausiai valandą.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
3. Moliūgą, morką supjaustykite gabalėliais, česnako skilteles nulupkite, viską sudėkite kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais.
4. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės apie 20-30 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
5. Susmulkinkite svogūną, grybus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, joje pakepinkite svogūną apie 5 min., tuomet dėkite grybus ir kepkite apie 10 min.
6. Maisto smulkintuvu/ blenderiu sutrinkite iškepusias daržoves ir grybus.
7. Užvirkite puodą su sultiniu, į jį supilkite sutrintą masę, obuolių actą ir gerai išmaišykite. Pavirkite masę dar keletą minučių maišydami, kad ji taptų vientisa.
8. Patiekti galite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įvairiomis sėklomis.