Ingredientai
Salierų stiebai
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Romaninės salotos
2 saujos
Mėgstamos virtos pupelės
200 g
Didelių raudonųjų svogūnų
1 vnt.
Ridikėliai
1 šakelė
Kiviai
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
4 šaukštas
Baltojo vyno actas
2 šaukštas
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.
Gaminimo eiga
1. Visas daržoves supjaustykite norimais gabaliukais.
2. Mažesniais gabaliukais supjaustykite snieginio krabo skonio lazdeles ir berkite ant salotų.
3. Padažui išskobkite kivius, sutrinkite juos šakute. Supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą. Įberkite cukraus, druskos ir juodųjų pipirų „Telicherry“. Viską gerai išmaišykite. Padažu pagardinkite salotas.
Alfo patarimai:
- Romanines salotas galite keisti garbanotomis salotomis arba sultenėmis.
- Ridikėlius galite keisti šviežiais agurkais.
- Pupeles galite keisti konservuotais kukurūzais.
- Krabų lazdelės labai tinka su sūdyta lašiša. Todėl galite šiuos ingredientus miksuoti.
- Jei kiviai yra rūgštesni, dėkite daugiau cukraus.
- Kivių padažą galite naudoti ir kitoms šviežioms salotoms gaminti.