Ingredientai
Grikiai
1 stiklinė
Džiovinti pomidorai
4 vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
1 sauja
Lukštentos saulėgrąžos
2 šaukštas
Kietasis sūris
50 g
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.
Gaminimo eiga
1. Į sausą puodą arba keptuvę suberkite grikius ir juos apkepinkite. Užtenka juos pakaitinti kelias minutes. Įpilkite stiklinę vandens, pasūdykite ir užvirus vandeniui pavirkite apie 11 minučių, kad jie būtų birūs.
2. Supjaustykite pomidorus, petražoles, džiovintus pomidorus. Viską sumaišykite. Įberkite druskos ir pipirų.
3. Ant išvirtų karštų grikių tarkuokite kietąjį sūrį, viską išmaišykite.
4. Dėkite grikius į serviravimo indą. Suberkite išskobtą ir gabaliukais supjaustytą avokadą, pomidorų salotas, užbarstykite saulėgrąžų sėklų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Puoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Alfo patarimai:
- Grikius paruoškite taip, kaip mėgstate. Man skaniau juos valgyti šiltus, bet jei mėgstate galite rinktis ir brinkintus grikius.
- Saulėgrąžų sėklas galite paskrudinti.
- Taip pat čia puikiai tiktų pasūdyta, gabaliukais pjaustyta lašiša.