Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Pomidoriukus supjaustykite per pusę. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais.
2. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ar puode. Sudėkite svogūną, rozmariną. Lengvai pakepinkite.
3. Suberkite atšildytus sojos kukuliukus, česnaką. Įberkite juodųjų pipirų „Tellicherry“, cinamono, kalendros ir rūkytos paprikos. Viską maišykite.
4. Suberkite pomidorus, pupeles, marinuotas paprikas, įpilkite aštraus aitriųjų paprikų padažo, viską maišykite ir porą minučių apkepinkite. Įberkite druskos ir pipirų.
5. Supilkite pomidorų padažą. Įberkite cukraus ir viską maišykite. Apkepinkite ir nuimkite nuo ugnies.
6. Į 200 C įkaitintą orkaitę su karšto oro apipūtimo ir grilio funkcija, sudėkite apkepinti skrudinimo duoną ir apskrudinkite iš vienos pusės.
7. Ant apkepintos duonos sudėkite paruoštą troškinį. Padenkite visas riekeles. Susmulkinkite marinuotus agurkėlius ir berkite ant apkepo. Viską padenkite sūriu. Dėkite į 195 C įkaitintą orkaitę su karšto oro apipūtimo funkcija ir kepkite apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai apkeps.
Alfo patarimai:
- Neperkepkite daržovių, kad pomidorai neištižtų.
- Į troškinį galite įpilti sultinio ir valgyti šį patiekalą kaip sriubą.
- Apkepą reikėtų ruošti su šviesia skrudinimo duona, o ne kitomis tamsiomis duonomis.
- Apkepą galite papuošti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, patarkuoti citrinos žievelės.
- Prie apkepo labai tiks grietinė arba natūralus jogurtas.
- Apkepas skanus tiek šaltas, tiek karštas.