Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Šokoladą susmulkinkite ir garų vonelėje ištirpinkite.

2. Į kitą puodą įpilkite porą šaukštų vandens, suberkite cukrų. Ir kaitindami ant mažos ugnies maišykite tol, kol cukrus visiškai ištirps ir sirupas pradės gelsti. Sudėkite sviestą ir 50 g sutirštinto pieno, viską maišykite. Maišant dėkite riešutų sviestą. Kai viskas išsilydys iki vientisos masės, sudėkite zefyrus. Maišykite, kai pusė zefyrų išsilydys, išjunkite ugnį ir baikite maišyti iki kol viskas ištirps.

3. Naujame puode supilkite 50 g sutirštinto pieno, sulaužykite ir sudėkite saldainius „Karvutė“. Ant mažos ugnies leiskite saldainiams išsilydyti.

4. Į skardą išklotą kepimo popieriumi supilkite zefyrų masę. Dėkite mėgstamus riešutus. Kai masė šiek tiek pravės supilkite ir gražiai paskirstykite karamelės sluoksnį. Prieš pilant šokoladą reikėtų visą šią masę atvėsinti šaldytuve arba šaltoje patalpoje apie 5–10 minučių.

5. Atvėsinus supilkite šokoladą ir paskirstykite, kad viską gražiai uždengtų. Ant šokolado galite užbarstyti druskos kristalų.

6. Atvėsinkite ir pjaustykite Jums norimais gabalėliais.

Alfo patarimai:

  • Juodąjį šokoladą galite keisti pienišku.
  • Sluoksniuokite viską pagal skonį, galite patys nuspręsti, kokio sluoksnio norite daugiau, kokio mažiau.
  • Karamelę galite pasiruošti ir patys: iš cukraus, sviesto ir grietinėlės. (https://www.vmgonline.lt/post/s%C5%ABdyta-namin%C4%97-karamel%C4%97)
  • Supjaustytą desertą galite užšaldyti ir laikyti kelis mėnesius. Prieš valgant atšildykite 10–15 minučių kambario temperatūroje.