Porcijos: 3

Prireikus greitai paruošti pietus, siūlome gaminti virtus varškėčius. Lengvai virškinamas patiekalas itin mėgstamas vaikų. Virtus varškėčius patiekite su grietine, jogurtu, uogomis.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, dubenyje pertriname varškę, tuomet įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos ir viską išmaišome.

2. Vėliau beriame miltus, vėl viską gerai išmaišome ir paminkome.

3. Tešlos masė turėtų nelipti prie rankų, o jeigu limpa – įdėkite dar truputį miltų. Tiesa, miltų negalima padauginti, nes kitaip varškėčiai bus kieti.

4. Iš tešlos formuojame mažus rutulėlius, juos šiek tiek suplojame ir sudedame į verdantį vandenį.

5. Verdame apie 7 minutes, kol rutuliukai iškyla į paviršių.

6. Patiekiame virtus varškėčius su grietine ir druska, kas mėgsta sūriai, o kas saldžiai – su grietine ir uogiene.