Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite majonezą, česnaką, išskobtą avokadą, pomidorų padažą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Kivį nulupkite, supjaustykite vidutiniais gabaliukais. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną. Pomidoriukus perpjaukite per pusę. Agurką galite pjaustyti juostelėmis arba griežinėliais.
3. Supjaustytus agurkus užpilkite balto vyno actu, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
4. Ekologišką vištienos sultinio kubelį sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Supjaustykite gabaliukais triušienos juosmeninės dalies filė ir įtrinkite gautu marinatu. Triušieną pakepkite keptuvėje ant didelės kaitros, kad mėsa apkeptų, o ne troškintųsi.
5. Į ryžius įpilkite sojos ir austrių padažo, išmaišykite.
6. Į serviravimo dubenį dėkite ryžius, iš šono dėkite sultenes, paplėšytas romanines salotas, morkas, pomidorus. Į dubenio šoną įpilkite ruošto majonezo padažo. Sudėkite kaliaropes, kivį ir kukurūzus. Ant ryžių sudėkite pjaustytą mangą. Prie morkų įdėkite humuso. Dėkite agurkus, svogūnus bei keptą triušieną.
7. Papuoškite ridikėlių griežinėliais ir daigais, kalendromis, apibarstykite sezamų ir granatų sėklomis.
Alfo patarimai:
- Daržoves ir vaisius šiam patiekalui galite rinktis ir derinti pagal savo skonį. Šis derinys yra pats mano mėgstamiausias.
- Jei nemėgstate triušienos, ją galite keisti vištiena, kalakutiena arba lašiša.
- Patiekalui galite rinktis įvairias kruopas: bolivines balandas, grikius, ryžius, perlines ar kitas. Arba net jas maišyti tarpusavyje.
- Jei kažkurio ingrediento neturite – nesijaudinkite. Jo galite tiesiog nedėti. Tik būtinai siūlyčiau šiame recepte panaudoti mangą, kivį ir granatų sėklas, kurios šiam patiekalui suteikia išskirtinumo ne tik skonio, bet ir spalvine prasme.