Kristinos Bondar receptas.

Gaminimo eiga

1. Kukulių paruošimas: susmulkiname česnaką, sutarkuojame morką ir cukiniją, supjaustome grybus. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus arba ghi. Lengvai pakepiname česnaką, idedame grybus, patroškiname po uždengtu dangčiu apie 2 minutes. Įdedame tarkuotas morkas, viską sumaišome, įpilame šiek tiek vandens (kad daržovės nebūtų sausos) ir lengvai troškiname po uždegtu dangčiu ant lėtos ugnies dar 23 minutes. Paruoštas daržoves atidedame į šoną, leidžiame atvėsti.

2. Į maisto trintuvą sudedame avinžirnius, troškintas daržoves, avižų dribsnius, sutarkuotą cukiniją, druską ir pipirus, itališkų žolelių mišinį (pagal skonį). Sutriname, kol gerai susimaišo. Nebūtina trinti iki glotnios masės, turi likti smulkūs gabaliukai. Dedame masę į dubenį. Masė turi gautis tvirta, gerai formuotis. Jei atrodo šiek tiek skystoka, įdedame porą šaukštų maltų avižų dribsnių.

3. Kol gaminame padažą, masę galime palikti šaldytuve, atvėsus ji lengviau formuojasi. Kukulius formuojame rankomis, apvoliojame avinžirnių miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje (kaitra turi būti maža), mažame aliejaus kiekyje. Kepame iš kiekvienos puses po maždaug 2 minutes, kol kukuliai taps sausi iš išorės ir šiek tiek apskrus.

4. Padažas: įkaitiname keptuvę, sumažiname kaitrą. Susmulkiname česnaką, svogūną, vyšninius pomidorus. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame česnaką ir svogūną, maišydami troškiname kol svogūnas suminkštės. Įdedame pomidorus, leidžiame jiems šiek tiek suminkštėti. Dedame pomidorų tyrę, kaparėlius, prieskonius, viską sumaišome ir paliekame troškintis po uždegtų dangčiu ~ 3 min. (ant mažos kaitros). Paruoštą troškinį sutriname šakute, kad susimašytų visi ingredientai ir jis taptų švelnesnės tekstūros.

5. Spagečiai ir patiekimas: juostelėmis supjaustytus cukinijų spagečius sudedame ant lėkštės. Ant jų dedame norimą kiekį kukulių, pagardiname mūsų naminiu padažu. Apibarstome sūriu, šviežiais bazilikais, daigais, šviežiais pipirais.