Ingredientai
Aliejaus
1 a. š.
Kiviai
1 vnt.
Prinokęs bananas
1 vnt.
Medus
100 ml
Klevų sirupo arba medaus
50 ml
Avižų dribsniai
500 g
Migdolų
100 g
Sezamų sėklos
2 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
2. Keptuvėje šiek tiek pašildykite aliejų, tuomet supilkite medų, klevų sirupą ir kelias minutes pakaitinkite.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, migdolus ir sezamo sėklas.
4. Užpilkite juos pašildytu medaus ir klevų sirupo mišiniu, viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo skardą.
5. Riešutus orkaitėje pakepkite apie 15 minučių, kol jie įgaus auksinės spalvos ir traškesio.
6. Tuomet skardą ištraukite iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti ir pasmulkinkite.
7. Smulkintą keptų riešutų ir sėklų mišinį sumaišykite su pasirinktais džiovintais vaisiais.
8. Galiausiai viską patiekite su graikišku jogurtu ir supjaustytomis banano bei kivio riekelėmis.