Gaminimo eiga

1 pagardas

Kambario temperatūros sviestą dėkite į dubenėlį. Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite druskos. Viską išmaišykite.

2 pagardas

Į indelį sudėkite majonezą, smulkia tarka įtarkuokite džiovintą baravyką. Viską išmaišykite.

3 pagardas

Į keptuvę suberkite druską, supilkite nealkoholinį vyną. Pamatysite, kaip druska sugėrė vyną ir taip kaitinkite kelias minutes, kol vynas išgaruos ir druska taps sausa. Išėmus iš keptuvės druską šiek tiek patraiškykite su kočėlu ar kitu kietu daiktu, kad ji būtų smulkesnė.

4 pagardas

Krienus sumaišykite su avietėmis. Per daug nesutrinkite uogų, tada labiau jausite jų skonį.

5 pagardas

Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite kedrines pinijas, česnaką, garstyčių padažą, išskobtą avokadą, įpilkite alyvuogių aliejaus, galite įdėti šiek tiek kalendros. Įberkite druskos ir pipirų. Viską sutrinkite.

6 pagardas

Juodą duoną su sėklomis susmulkinkite rankomis, suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite. Kai duona pradės skrusti, suberkite kanapių sėklas ir viską paskrudinkite.

Alfo patarimai:

  • Šiuos pagardus gražiai paserviruokite ant sviestinio popieriaus (kaip matote nuotraukoje arba galite pamatyti laidoje: https://www.delfi.lt/video/laidos/alfo-sou/alfas-vienas-namuose-kaip-naturaliai-nudazyti-kiausinius-juodo-perlo-spalva-pagardai-prie-marguciu-ir-ispudingas-velyku-desertas.d?id=86814335) ir mėgaukitės kartu su kiaušiniais.
  • Į krienus galite dėti ne tik avietes, bet ir kitas rūgštesnes uogas: vyšnias, juoduosius ar raudonuosius serbentus.
  • Į lėkštę ridikėlius dėkite nenupjaustę apačios bei lapų. Taip jie atrodys daug gražiau ir bus patogiau laikant juos už kotelio valgyti su skirtingais pagardais.