Ingredientai
Lauro lapai
4 vnt.
Cinamono
3 vnt.
Gvazdikėliai
1 šaukštas
Citrinos žievelė
2 vnt.
Auksaspalvis sirupas
6 šaukštas
Braškės
300 g
Ledo kubeliai
2 saujos
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Laurų ir džiovintus žaliųjų citrinų lapus, cinamono lazdeles, gvazdikėlius užpilkite vandeniu, pavirkite 5 minutes. Baigus virti uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.
2. Kai atvės, įtarkuokite citrinos žievelės. Įpilkite auksaspalvio cukraus sirupo ir išmaišykite.
3. Braškes sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.
4. Į ąsotį įberkite ledukų, supilkite paruoštą skystį, braškių tyrę ir natūralų mineralinį vandenį (gazuotą). Viską išmaišykite.
Alfo patarimai:
- Jei nemėgstate tirščių, galite braškių masę perkošti per sietelį.
- Limonadui galite naudoti tokias uogas, kokias mėgstate.
- Saldumą reguliuokite pagal skonį.
- Prieskoningą vandenį galite laikyti šaldytuve apie savaitę ir karts nuo karto skaninti kitus ruošiamus limonadus.
- Uogas galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas. Tik siūlau jas sutrinti prieš pat naudojimą ir sunaudoti per 24 valandas.