Ingredientai
Miltų
120 g
Česnako granulės
0.5 šaukštelis
Parūkytos paprikos milteliai
0.5 šaukštelis
Kmynai (malti arba nemalti)
0.5 šaukštelis
Mairūnas
0.5 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Pomidorų kečupas
4 šaukštas
Margarinas
2 šaukštas
Kepimo milteliai
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite 100 g miltų, česnako granules, rūkytos paprikos miltelius, kmynus, mairūną, druską, pomidorų kečupą, margariną, kepimo miltelius. Viską sutrinkite. Jeigu matote, kad tešla dar lipni įdėkite daugiau miltų.
2. Išimkite tešlą, ją paminkykite. Atsiplėškite šiek tiek tešlos ir iškočiokite pabarstę šiek tiek miltų. Formuokite krekerius. Galite daryti sausainių formos arba tiesiog juosteles.
3. Ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi dėkite krekerius. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 7–8 min., kol gražiai apskrus.
ALFO PATARIMAI:
- Dėdami ingredientus patys galite reguliuoti, kokių krekerių norite. Jei dėsite daugiau pomidorų kečupo krekerių tešla bus tvirtesnė, jei dėsite daugau margarino – smėlinė ir trapi.
- Šiuos krekerius labai skanu valgyti su namine Alfo „Philadelphia“, jos receptą rasite čia: https://www.vmgonline.lt/post/greitas-naminis-philadelphia-s%C5%ABris