Gaminimo eiga

1. Kiaušinį mušame į dubenėlį, išplakame, supilame kefyrą ir išmaišome.

2. Į kitą dubenį per sietelį persijojame 2 stiklines miltų, viduryje padarome griovelį ir į jį pilame kiaušinio bei kefyro mišinį ir maišome šaukštu, po to minkome rankomis. Miltų dadedame tiek, kad tešla būtų minkšta, tačiau nebeliptų prie rankų.

3. Braškes atskiriame nuo žalių kotelių, nuplauname, nusausiname ir supjaustome į kelias dalis, arba pusiau ir užberiamos cukrumi.

4. Iš tešlos iškočiojame 2 mm storio lakštą, apvalia stikline įspaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dedame šaukštelį braškių ir cukraus įdaro ir gerai užspaudžiame kraštus.

5. Puode užviriname vandenį, pasūdome ir dedame virtinukus. Kai virtinukai iškyla, dar paviriname 4-5 minutes.