Ingredientai
Pomidorų sultys
1 stiklinė
Mėlynasis svogūnas
1 vnt.
Česnako skiltelė
2 vnt.
Saldi paprika
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
5 v. š.
Delfi TV laidoje „Sveika lėkštė“ su Vaida Kurpiene dalyvavęs virtuvės šefas Dmitrijus Urbanovič demonstruoja, kaip vos per kelias minutes galima pasigaminti gaivią ir itin aromatingą sriubą.
Gaminimo eiga
1. Į trintuvą beriame pjaustytą papriką, svogūną, česnako skilteles, pomidorus savo sultyse, pilame pomidorų sultis, beriame šiek tiek druskos, įlašiname kelis lašus tabasco padažo ir šlakelį aliejaus. Virtuvės šefas naudojo trumų aliejų - pilkite tokį, kokį skonį mėgstate ar galima, kokio norite ar turite.
2. Viską sutriname. Patiekdami papuoškite baziliko lapeliu, užberkite šaukštelį smulkiai pjaustyto agurkėlio su šalotiniu svogūnu ir užlašinkite aliejaus.
Skanaukite su paskrudinta bagete ar chabatta.