Ingredientai

Porcijos: 10
Užderėjusį vyšnių derlių skubama nurinkti, kol derliaus neišskanavo paukščiai, tad uogas reikia paruošti itin greitai, siekiant išlaikyti gerą jų skonį. Vyšnių sirupas net ir žiemą primena vasaros uogas.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus ir iš uogų išspauskite sultis. Jeigu sultys nėra visiškai skaidrios, jas perkoškite.

2. Sultis supilkite drauge su cukrumi į puodą ir virkite ant nedidelės kaitros iki kol taps blizgus ir sutirštės.

3. Dar karštą sirupą supilstykite į iškaitinus stiklainius, užsukite švariais dangteliais ir apverskite dangteliu žemyn, palikite visiškai atvėsti.

Skanaus!

receptą dėkojame „Maxima“.