Ingredientai
Žuvies padažas
0.25 stiklinės
Šviežios žaliosios citrinos sultys
0.25 stiklinės
Cukraus
0.25 stiklinės
Česnakas
4 skiltelės
Čili pipirai
2 vnt.
Supjaustytas agurkas
1 vnt.
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Nedideliame indelyje sumaišykite žuvies padažą, žaliųjų citrinų sultis, cukrų, smulkintą česnaką, čili pipirą, kalendrą, svogūnos laiškus, druską ir pipirus. Gautą padažą užpilkite ant kiaulienos sprandinės. Viską padėkite į šaldytuvą ir jame laikykite apie 4 valandas.
2. Iki vidutinės ugnies įkaitinkite grilį. Išimkite kiaulieną iš marinato, nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite druska bei pipirais. Kiaulieną dėkite ant grotelių ir kepkite apie pusantros valandos arba tol, kol mėsos termometras rodys 140 laipsnių.
3. Išimkite kiaulieną iš kepsninės, tuomet leiskite mėsai apie 10 minučių pailsėti. Galiausiai mėsą supjaustykite ir patiekite su supjaustytu agurku, salotomis ir pomidorais.
Už receptą dėkojame IKI.