Gaminimo eiga

1. Susmulkinkite svogūnus, jei grybai didesni galite pasmulkinti, jei mažesni galite palikti nepjaustytus.

2. Mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais, vištieną – pailgomis juostelėmis arba kvadratėliais (svarbu ne per dideliais gabaliukais).

3. Keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus apkepkite vištieną. Suberkite svogūnų laiškus. Neperkepkite vištienos.

4. Suberkite špinatų lapus, įmuškite kiaušinį, viską pamaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės. Įberkite druskos, juodųjų pipirų. Išmaišykite ir pakaitinkite 1 min., kol kiaušinis susitrauks.

5. Ant sumuštinių duonos „Ruginė“ riekelių tepkite grūdėtųjų garstyčių, dėkite paruoštą vištienos ir špinatų įdarą, grybus, mocarelą ir bazilikų lapelius (juos paslėpkite po sūriu, kad sūris priliptų prie sumuštinių duonos). Uždenkite likusiomis riekelėmis.

6. Sumuštinius iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus ant nedidelės ugnies.

ALFO PATARIMAI:

· Jei nemėgstate mėsos, galite nedėti vištienos. Arba ją keisti krevetėmis.
· Norintiems sviestinio skonio – kepkite ne ant aliejaus, o sviesto.
· Patiekite sumuštinius su šviežiomis salotomis, aplietomis alyvuogių aliejumi ir vynuogių actu.