Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Antį padėkite ant kepimui skirtų grotelių. Gausiai ją apibarstykite druska.

2. Tuomet į kepimo skardą suberkite slyvas, raudonąjį svogūną, supilkite vištienos sultinį, žvaigždinį anyžių ir cinamono lazdeles, ant viršaus uždėkite antį. Viską kepkite dar apie valandą 25 minutes.

3. Po kepančia antimi padėkite indą riebalams, kuriuose vėliau galėsite išskepti bulves.

4. Iškepusiai ančiai leiskite apie 20 miunčių pailsėti. Patiekite su gautu slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.