Ingredientai
Alyvuogių aliejus
50 ml
Didesnių svogūnų
0.5 vnt.
Raudonos paprikos
0.5 vnt.
Česnako skiltelių
4 vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
300 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Riekelių duonos
2 vnt.
Riekelių duonos
2 vnt.
Porcijos: 2
Šakšuka su pomidorais ir kiaušiniais – Izraelyje ištobulintas, nuostabaus skonio patiekalas. Pasigaminkite skonio kupinus pusryčius, pietus ar vakarienę vos keliais paprastais žingsniais.
Gaminimo eiga
1. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite šiaudeliais supjaustytą svogūną ir papriką, susmulkintą česnaką ir pomidorus. Maišydami apkepkite.
2. Suberkite maltą kalendrą, pipirus, druską, supjaustytą aitriąją papriką ir troškinkite apie 6–10 min.
3. Sumažinkite ugnį, įleiskite kiaušinius.
4. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje 5 min. Patiekite su skrudinta čiabatos tipo duona, galite papuošti kalendros lapeliais.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG