Ingredientai
Prinokusių pomidorų
1 kg
Ilgavaisio agurko
0.5 vnt.
Valgomojo svogūnėlio
0.5 vnt.
Česnako skiltelės
1 vnt.
Raudonojo vyno acto
50 ml
Alyvuogių aliejaus
50 ml
Mažų pomidoriukų
3 vnt.
Migdolų
15 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Pomidorus supjaustykite stambiau, nuskuskite agurką ir išimkite sėklas. Daržoves dėkite į dubenį kartu su svogūnėliu, česnako skiltele, apšlakstykite raudonojo vyno actu, aliejumi bei užberkite druskos, pipirų. Viską lengvai išmaišykite, palikite pastovėti 30 min. kambario temp.
2. Daržoves sudėkite į trintuvę ir sumalkite iki vientisos masės.
Gautą masę supilkite į dubenėlį, papuoškite pjaustytais pomidoriukais, baziliko lapeliais, užbarstykite migdolų. Patiekite su riekute duonos.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG