Ingredientai
Alyvuogių aliejaus
50 ml
Šaldytų spanguolių
50 g
Apelsino žievelės
0.25 vnt.
Apelsino sulčių
0.5 vnt.
Pomidorų
2 vnt.
Juodųjų alyvuogių
50 g
Špinatų
1 sauja
„Burrata“ sūrio
1 vnt.
Porcijos: 2
„Burrata“ sūris tobulai dera su pomidorais – pajauskite Italijos skonį namuose vos per kelias minutes! Šios salotos bus puikūs pietūs ar lengva vakarienė.
Gaminimo eiga
1. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, berkite spanguoles, rudąjį cukrų, įtarkuokite apelsino žievelę, įspauskite sulčių, kepkite tiek, kad išsilydytų cukrus, tačiau spanguolės išlaikytų formą. Atvėsinkite.
2. Į dubenį dėkite špinatus, stambiai supjaustytus pomidorus, juodąsias alyvuoges, berkite druską, „Burrata“ sūrį, apliekite spanguolėmis, pabarstykite riešutų ir papuoškite bazilikų lapeliais.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG