Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Pjaustykle supjaustykite dešrą ypatingai plonais griežinėliais (jei neturite pjaustyklės – naudokite peilį).
2. Figas supjaustykite maždaug į 8 skilteles, svogūnus – žiedais, česnakus susmulkinkite.
3. Virkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
4. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite supjaustytą aštrią ir itališką vytintą dešras, dėkite svogūnus, jiems apkepus suberkite česnaką ir lengvai viską kepkite, kol apskrus.
5. Dėkite figas, kedrines pinijas, 14 skonių pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „Gurmaniškas“ ir smulkintų petražolių.
6. Į makaronų puodą supilkite paruoštą padažą. Dėkite į serviravimo indus, užberkite smulkintų žolelių ir parmezano sūrio.
ALFO PATARIMAI:
· Jei norėtumėte skystesnio padažo arba jis sutirštėjo, įpilkite vandens, kuriame virė makaronai.
· Kedrines pinijas galite keisti smulkintais migdolais.
· Parmezano sūrį galite keisti plėšytu Buratos sūriu.